Топ ОМГ моменти от 20-ти епизод „The Last Day“

5. Деймън направи нещото с ухапването
Когато по-големият брат Салваторе осъзна, че няма нищо на света, което да промени решението на Елена, да се жертва и предаде на Клаус, той разкъса вената си, хвана главата на Елена и я накара да пие от кръвта му, което гарантира, че дори и да умре, тя ще се завърне като вампир. Това бе отчаян ход. И опасен. Много егоистично и много е стил Деймън. „Примирила си се със смъртта. Поне по този начин, ще знам, че ще се върнеш.“ – каза Деймън на Елена. „Давай. Пожелай ми цяла вечност в страдание. Повярвай ми, ще го преодолееш.“ Ами, не, Деймън. Тя няма да го преодолее.

4 Кой иска да живее вечно?
Не и Елена Гилбърт. След разходката до върха на живописния водопад със Стефан, страхувайки се, че това ще е последният й ден като човек, Елена направи признание пред безсмъртния си приятел. „Не искам да бъда вампир, Стефан. Никога не съм искала да бъда.“ Жалко, Деймън не я попита, преди да я принуди да пие от кръвта му.

3. Салваторе срещу Салваторе
Кръвта вода не става. И това не е хубаво нещо, когато говорим затова, че по-големият ти брат е дал от своята на приятелката ти. Когато Стефан влезе в стаята на Деймън, той не се поколеба да нападне брат си. Твърдо. Първо той избута Деймън в другия край на стаята. Тогава Деймън му отвърна, опитвайки се да го удуши. „Признай си. Искаше ти се да имаш смелостта да го направиш сам.“ – изръмжа Деймън. В следващите няколко минути видяхме братята се опитваха да се убият един друг. Докато Деймън не се озова на пода. Когато Стефан се приближи и всичко изглеждаше, че за Деймън, битката щеше да приключи. Тогава той взе счупена лампа и намушка единствения си жив роднина в корема.

2. Когато приятел е в криза
Ние знаем това. Тайлър не искаше да напада Каролайн. Той не искаше да се опита да изяде Деймън за вечеря. Той не можеше да се контролира. Но това не променя факта, че той се трансформира във вълк и нападна приятелите си. Беше страшна сцена в гората – вероятно това се върти в главата на Мат. (Представете си, вашият приятел се превръща в животно!) Тази сцена ни напомня за нещо от един филм, чието заглавие няма да споменаваме: Когато Джейкъб се превръща във върколак, той все още помни кой е. Той все още разпознава Бела. Превръщането му във върколак, не променя съзнанието му. Но това не се отнася за Тайлър Локууд. Когато той се превръща във вълк, той губи контрол.

1. Добре дошли в тъмната страна
Това беше мъчителна сцена. Леля Джена лежи в гората, в средата на кръг от пожари, безжизнена… „Той я е убил. Защо?“ – попита Елена. „Направих всичко, което поиска.“ Очевидно всичко, не е достатъчно. Точно когато Джена си пое дълбоко дъх, вещицата Грета се усмихна. „Тя не мъртва. Тя е в преход.“ – каза тя. Трябва да го кажем отново: Горката леля Джена. След адските няколко седмици, които преживя, сега се събуди мъртва…

Source

Превод: Cvety

*Уважавайте труда на преводачите! Ако искате да използвате част или цяла публикация публикувана в сайта, ни посочвайте като източник!

Вашият коментар