Топ 5 ОМГ моменти от 21-ви епизод „The Sun Also Rises“

5. Мат се раздели с Каролайн

Не искаме да обвиняваме Тайлър за това. Но начина, по който видяхме нещата: един вид, вината е негова. Мат сам каза, че „последните няколко дни бяха страхотни“ за него и Каролайн. Но след това той видя как неговият приятел се превърна във върколак и се опита да го нарани. След това той стана свидетел на това как неговата приятелка използва супер силата си за да се измъкнат. Но най-лошото от всички неща мисля, че бе фактът, че неговата приятелка вампир, стоеше до голото момче, което просто се опитваше да я убие. „Значи това е живота ти сега?“ попита Мат, преди накратко да обясни защо този живот, в който „никога няма скучни моменти“, не може да бъде неговия. Моментът на раздялата отне по-малко от 90 секунди. За повечето от тях, Мат изглеждаше така, сякаш ще се разплаче.

4. Клаус уби леля Джена
„Всичко е наред, Елена. Знам какво трябва да направя.“ – каза Джена. С ход, който изненада всички ни, новата вампирка отиде при Грета и я захапа за врата. Тя искаше да я убие. И за секунда изглеждаше, че Джена може би ще спечели. Но Древният зъл Клаус хвана леля Джена и я захвърли на олтара. Мъката бе шокираща. Джена погледна към Елена. „Просто изключи чувството. Изключи го!“ – това бе съветът на Елена, „Няма да се страхуваш повече.“ Една секунда по-късно, Клаус я прободе. Почивай в мир, мила, Джена. Заслужаваше нещо по-хубаво.

3. Елена умря. Горе-долу
„Върви по дяволите!“ – каза тя на Клаус, малко преди той да я захапе за врата. След това, без да показва болката си, тя стоеше там, гледайки право в очите на Стефан, докато Древния не я изцеди. След това Деймън я взе на ръце,  за да я спаси, докато Стефан остана, за да се погрижи за Клаус. „Върни се като вампир и аз лично ще те пробода.“ – заяви Деймън, докато я слагаше на дивана. Джеръми и Аларик, които току-що бяха научили, че Джена е безвъзвратно мъртва, застанаха зад него и чакаха. Знаейки това, което е на път да се случи, Джон излезе от къщата. Секунди по-късно нашето момиче пое дъх. Джеръми, Деймън и Аларик се сгушиха около нея. В същото време, Джон стоеше сам. Той направи крачка, погледна на горе и се срина на земята. Осъществявайки крайна родителска жертва, той умря, за да може Елена да живее. Тя и Джеръми  са вече сираци.

2. Бони спаси деня
100-те убити вещици са чакали за момент като този. И Бони не ги разочарова. Следа като зашемети Джеръми с целувка и след като заключи Аларик в къщата, Бони се отправи към мястото, където трябваше да си свърши работата. Тя закрачи по сечищата с протегната ръка, мърморейки заклинания. Първо Бони телепатично повали Клаус на земята. Вятърът духаше свирепо, докато тя измъчваше Клаус, осигурявайки време на Деймън да убие Грета, да спаси брат си и да занесе тялото на Елена на сигурно място. Когато Илайджа пристигна, за да довърши Клаус, цялата работа беше свършена. Само ако Илайджа можеше да спази обещанието си…

1. Деймън призна за поражението си
„Тайлър Уокууд ме ухапа.“ – каза Деймън, докато показваше ръката си на Стефан. „По скоро е като ощипване. Но ето го.“ Да, ето го, незначителното ухапване, което се разпространява бързо върху ръката му. Върколашката отрова пулсира във вените му. Новината шокира Стефан. Неговият брат умира. Какво ще направи?

Превод: Cvety

*Уважавайте труда на преводачите! Ако искате да използвате част или цяла публикация публикувана в блога, ни посочвайте като източник!
Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s