Животът и кариерата на Пол Уесли

– Пол Томас Василевски –

Истинското име на Пол Уесли е Пол Томас Василевски, роден е на 23-ти юли 1982 година в Ню Брунсуик, Ню Джърси.
 Семейството на Пол –
Както истинското му фамилно име подсказва, Пол е от Полша, родителите му се казват Агнешка и Томас Василевски. Има една по-голяма и две по-малки сестри.
– Пол и Полша –
Пол е израстнал и прекарал 1/3 от живота си в Полша, което го прави доста вещ в родния му език.
– Образование –
След като завършва гимназия, Пол се записва в Rutgers University, но напуска само след един семестър, за да преследва актьорската си кариера.
 Промяна на името –
Въпреки че използва рожденото си име за началото на кариерата си, Пол решава да смени професионалното си име на Пол Уесли през 2005 година, просто защото е по-лесно за произнасяне.
 „Guiding Light“ –
Докато е в гимназията, Пол получава ролята на Мак в сапунената опера „Guiding Light“
 Три роли в „Закон и ред“ –
Уесли има две изяви в Закон и ред: първо като Пол Василевски през 2000 година, а по-късно, вече като Пол Уесли, през 2005 година.
 „Wolf Lake“ –
Преди да стане вампир, Пол Уесли е в ролята на горещ върколак в драмата „Wolf Lake“
 „American Dreams“ –
В тази драма, Пол е в ролята на американски футболист.
 „Smallville“ –
Уесли е гост-звезда в това шоу в ролята на незаконен син на Лайнъл Лутър, полу брат на Лекс, който е готов на всичко, за да запази богатството и властта си.
 „The O.C.“ –
В първи сезон на шоуто, Пол е в ролята на Дони, който много прилича на Райън и който обучава Райън на новото му работно място в ресторанта. Дони недоволства срещу богатите хора в Нюпорт и когато е поканен на парти, той изважда пистолет и случайно стреля по Лука.
–  „8 Simple Rules“ –
Пол се появява като ново, мистериозно и секси момче в училище, което хваща окото на героинята на Кейли Куоко във втория сезон на сериала.
 „Everwood“ –
Във втори сезон Пол е в ролята на Томи, който се сприятелява и започва да се среща с Ейми, след сммъртта на Колин.
 „CSIS“ –
Уесли има малки роли в От местопрестъплението Маями и Ню Йорк през 2004 и 2005 година
– „Fallen“ –
Пол Уесли получи главната роля в този минисериал на 2006 година. Той е в ролята на ученик от гимназията, който открива, че е полу-човек, полу-ангел.
 „Cane“ –
Пол имаше поддържаща роля в тази драма, като човек, който подмами Кейти Вега и засне техните сексуални срещи. В шоуто участва и Майкъл Тревино.
 „Army Wives“ –
Пол е в ролята на Логън Атуотър във втори сезон.
– „Killer Movie“ –
Уесли си партнира отново с Кейли Куоко в този филм от 2008 година.
 „24“ –
В края на 7-ми сезон и в началото на последния сезон на 24, Уесли се появява като Стивън, съпругът на Ким Бауер и баща на внучката на Джак Бауер
 „The Vampire Diaries“ –
През 2009 година Пол Уесли получава главната роля в сериала на CW Дневниците на вампира, базиран на популярната поредица от книги от LJ Smith.
 Стефан Салваторе –
В Дневниците на вампира Пол е в ролята на Стефан Салваторе, който е превърнат във вампир, когато е на 17 през 1860. Въпреки, че в началото той причинява много смърт и унищожение, той се запознава с Лекси, която го учи да контролира своите зловещи нужди. От тогава, той разботи усилено, за да бъде добър, да не се храни с хора и да живее живота си тихо и в сянка.
 Стефан и Елена –
Когато вижда Елена, която прилича на бившата му приятелка-вампир Катрин, Стефан бързо се влюбва в нея. Двамата започват страстна любовна история, въпреки очевидните проблеми, тъй като той е вампир.
 Стефан и Деймън –
Стефан има сложни взаимоотношения с брат му Деймън, защото Деймън е много по-жесток. Въпреки това Стефан го обича и се бори да го защити, както и да защити тези, които Деймън може да нарани. Въпреки честите им противоречия, в основата на всичко между тях има дълбока връзка, която ги кара да държат един на друг.
 Награди –
През 2000 година изпълнението на Уесли в „Guiding Light“ му донася наградата на YoungStar за главна мъжка роля. През 2010 година Уесли печели две награди Teen Choice за Favorite Male Breakout Star и Favorite Actor in a Sci-Fi/Fantasy Series, както и за Дневниците на вампира.
Превод: Cvety
*Уважавайте труда на преводачите! Ако искате да използвате част или цяла публикация публикувана в блога, ни посочвайте като източник!
Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s