Джули Плек: Дълбоката загуба е част от Елена

Кога решихте, че ще убиете Джена (Сара Канинг)?

– Тези решения никога не се вземат с лека ръка. Говорихме доста за това заедно в деня, когато пишехме историята на 20-ти епизод. Това не беше нещо, което сме решили в началото на сезона – беше късно решение – и след като взехме решението за смъртта на Джена, тогава ние вмъкнахме, че ще е вампир, използван за жертвоприношението.
Притеснявахте ли се, че феновете ще бъдат много ядосани?
– Със сигурност не искахме да ядосаме или отчуждим някого. В такива сериали винаги ще има фен-бази, които ще защитават , и ще се чувстват като част от това семейство, така че тези
решения няма да се задължителни през цялото време. Но прекарахме един цял сезон, изграждайки това ритуално жертвоприношение и въвеждайки Клаус. Чувствахме, че загубата на човешки живот в ритуалното жертвоприношение трябва да бъде колкото се може повече лична, за да се покаже колко важен бе ходът, който направи Клаус и колко дълбоко може да бъде въздействието от това, не само за живота на Елена, но и за всички.
Дали смъртта на Джена символизира премахването на възрастните в шоуто, за да накара децата да израснат?
– Трудно е, защото в никакъв случай не сме си помисляли, че трябва да има родителски контрол в това шоу. Някои от родителите са най-колоритните и ярки герои. Елена започна сериала току-що загубила родителите си, като сирак и това е частта, която я определя. По пътя, тя откри своята рождена майка, откри самоличността на рождения й баща, и да, тя имаше заместител настойник – Джена, но когато всичко е казано и направено, тя е едно момиче, което е преживяло толкова много дълбоки загуби, и това пътуване продължава за нея. Всичко това е част от това, което е тя, и всичко това е грубо и брутално, но ние искаме да отведем Елена на следващото място. Сега тя ще извърви своя път като родител на Джеръми и тя ще бъде възрастният в семейството. И всичко това е част от пътя, по който я изпращаме.
Заедно с Джена ,Мат започна да се страхува от свръхестественото , но сега той загуби невинността си и гимназиалната си перспектива . 
– Винаги ще има една тънка линия , която ще държи някой като примамка или ще изглежда като глупак . С Джена и Мат оставихме въжето да виси доста дълго в нашия свят на доверието между  героите  , всъщност мисля че границата беше много тънка . Сега опастността от това е че няма невежа невинност . Може би ще вмъкнем нови такива или мове би забавното
ще е да видим Мат който продължава живота си без свръхестествени елементи и да видим къде му е мястото и дали се вписва  в групата на свръхестествените създания които са също така и негови приятели .
Сега след като Мат откачи и скъса с Каролайн това оставя ли и възможност да тръгне с Тайлър?
– Мат и Тайлър не присъстват в последния епизод така че тяхното приключение си има край , но цялото забавление от  това какво ще се случи е че имаме кмет и шериф , и двете са майки на свръхестествени същества , които не са съвместими едно с друго . Какво ще стане с тези две майки които са шериф и кмет и какво ще направят за да защитят децата си , а може би ще ги държат далеч едно от друго ?
Предпоследният епизод беше епичен, как може финала да се сравни с него?
– Последният епизод е края на нашия митологичен сюжет . Разказахме всичко и това беше съзнателен избор , знаейки че искаме  че всъщност финалния епизод е едно емоционално решение на сезона . Също така искахме да дадем на зрителите един прозорец накъде  отива сезон 3 , възможност да видят какво ще се случи занапред.
Превод: Cvety and Krisi
*Уважавайте труда на преводачите! Ако искате да използвате част или цяла публикация публикувана в блога, ни посочвайте като източник!
Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s