Джули Плек говори за финала на втори сезон на Дневниците на вампира – и как Стефан „е тръгнал към невероятното“

Досещах се, че кръвта на Клаус ще бъде лек за ухапването от върколак на Деймън, защото знаех, че Деймън не може да умре. Но никога не ми е хрумвало, че Стефан ще застане под крилото на Клаус в замяна. От колко време знаехте, че сезона ще приключи със Клаус и Стефан заедно в екип?
– От доста дълго време. Виж, по същия начин, по който последните два сезона бяха за пътуването на Деймън, за това как да влезе в съответствие със своята човечност и нещата, които най-много мрази в себе си, сега Стефан, който се бори с частта от миналото си, която мрази най-много, се сблъсква с това. Той е нещо като, ударен в лицето от своята зависимост, така да се каже. И сега той жертва нещата, от които има най-голяма нужда, които са неговото усещане за силна воля и свобода над проблема, който има.

Той пиеше от кръвта на Елена, за да изгради поносимост към човешката кръв, но явно това не беше достатъчно.
–  Налице е сдържаност,а след това злоупотреба. Мисля, че ние просто наблюдавахме началото на преминаването на Стефан в това.

Харесах тази сцена с него на пода. Беше като лошо куче, което току що е погълнало пет торби с лакомства.
– Вероятно най-щастливият ден на снимачната площадка за Пол Уесли бе възможността да се потопи отново в тази страна на Стефан, и знам, че това е началото на едно голямо пътуване за него и героя му започва наистина да се връща към пътя, който е породил най-много мъка в сърцето му и в ума му за 145 години.

Щях да ви попитам каква беше реакцията на Пол за този обрат на събитията.
– Това е толкова забавно. Той седна при мен (по-рано този сезон) и каза: „Трябва да проведа един наистина сериозен разговор с теб. Стефан е страхотен като герой и той е толкова възхитителен и толкова честен и аз обичам това в него. Но като актьор, чувствам ,че ще бъде страхотно, ако го поизцапаме малко. Вече сте го правили, нали?“ Беше толкова страхотно. Точно както той бе започнал да чувства, че Стефан може да направи нещо лошо, ние създавахме това почти повишено чувство на героизъм в Стефан за месеци, знаейки къде ще го отведе това.

Катрин се опита да накара Елена да се почувства зле в края на епизода, понеже Стефан се отказа от живота си заедно с нейния за да спаси Деймън. Но Елена не може да е ядосана, нали, защото прекара целия си живот в опити да жертва себе си – и бъдещето си със Стефан – за да спаси семейството и приятелите си?
– Катрин просто е малка палава кучка. Обичам изражението  на лицето й когато каза „Сигурна ли си, че те интерсува?“. Това е толкова забавно развеселяване от опасно положение, като котка, която изяжда канарчето. Тя обича това. Елена, ако не се ядоса, това ще е грях.

Катрин даде лекарството на Деймън – трябва ли да смятаме, че го обича по някакъв начин, както каза тя?
–  Мисля, че до някакво ниво Катрин е способна да я е грижа и за някой друг, освен за себе си. По свой си начин – по-открито и дълбоко при Стефан, но скромно с Деймън – в сърцето си тя има по едно малко за тези две момчета. За единия повече от другия, разбира се. Предоставянето на шанс за живот на Деймън е постъпка не в стила на Катрин. Но ми харесва, че го направи. Въпреки, че в никакъв случай не означава, че тя е добро момиче – тя все още поставя себе си на първо място. тя просто му връща обратно това, което отне от него в началото  на втори сезон, когато му каза „Винаги е бил Стефан. Никога не съм те обичала.“ Тя оправи тази рана поне малко, която за мен е страхотно. 

Знам, че Катрин ще бяга, както и че Клаус каза на Стефан, че ще трябва да му помогне да я залови. Означава ли това, че 3-ти сезон ще ни отведе на места извън Мистик Фолс?
– Нямам представа. Това е въпрос, който трябва да бъде обсъден до втръсване, когато се завърнем в стаята на сценаристите. Но определено за известно време, тя има свободата, която искаше и ще видим колко ще продължи това.

Да преминем на сцената с Деймън на смъртното легло – беше красива, не само защото ни върна обратно към сцената с Роуз, умираща в ръцете на Деймън, но и защото, поне в съзнанието ми, позволихте не Елена и Деймън да имат истински момент, без да се стигне до „И аз те обичам“.
– Елена, както знаем, е една от най-състрадателните в шоуто – ако не и най-състрадателната. Това е нейната Ахилесова пета, колко много и пука за другите. така че степента до която я е грижа за някои хора, винаги ще е борба за нея. В този момент Деймън се нуждаеше от прошката и любовта й тя имаше нужда да му ги даде. Това е толкова същинско за нея. Случва се толкова много в този момент и трети сезон ще проучва какво означава това за нея, какво означава за Деймън и основно какви са отношенията Деймън-Елена-Стефан.

Джоузеф Морган и Даниел Гилийс ще бъдат ли повишени в редовни актьори за следващия сезон?
– Всичко, което мога да ви кажа е, както съм казвала и преди, тези двама участници са необикновени, както и че историята на Древните може би е по-дълга от Библията и нямаме търпение да започнем да задълбаваме в нея.

Мисля, че Деймън и Елена ще трябва да се опитат да открият Илайджа, за да им помогне да достигнат до Клаус и Стефан. Безопасно ли е да се каже, че ще видим Илайджа отново?
-Аз лично мисля че света на Дневниците на вампира ще бъде едно тъжно място ако не видим отново Даниел Гилийс като Илайджа . Обичам го . Той е невероятен . Докато не започнем да снимаме 3-ти сезон, това е единственото което мога да направя.

Относно Джеръми … Сега може да вижда мъртви ? Или са просто починалите му приятелки , защото Бони каза на духовете на вещиците че го обича и сега те възкръснаха ?
-Всичко което мога да кажа за това е : Тъй като Бони направи тази магия, която е против законите на природата , ще има последствия . Показваме само част от тях . За нея немислимите последствия си заслужават. Сега ако Ана и Вики спрат да се появяват в неговия свят , може би ще има и романтияни последствия . Поставяме любовен триъгълник на съвсем друго ниво .Без съмнение това в история която ще е един нов елемент за нашата публика за това какво ще направим в това шоу .

Знам колко разтроени бяхте с Кевин Уилямсън да загубите Ана в миналия сезон . Харесва ми че сте намерили начин да върнете двете героини така неочаквано . Беше ли идея на някой , докато мислихте историята за този епизод ?
-Не , имахме го като заден план през цялото време .

Аларик ли ще се грижи сега за Елена и Джеръми ?
-Надявам се .Мисля че това което казваме в края на епизода е че ще има динамика , семейна динамика между Аларик , Джеръми и Елена . Не знам дали е готов за това .Може да се съгласи от емоционална привързаност или да побегне . Кой знае . Но определено е въпрос който ще бъде зададен след като се върнем отново и ще бъде“ Ти ли ще си нашият нов татко ?“ (смее се)

Колко дълго обмисля тази идея ? Защото когато тялото на Аларик беше обладано от Клаус беше голям шанс за Мат Дейвис . Беше невероятно че оцеля след това а сега е теоретично надеждна част от историята .
– Искахме да построим динамиката на сезона в главите си . Както се засили връзката на Аларик и Джена искахме да видим и връзка между Аларик и Джеръми . И това беше частта в която трябваше да включим върколак или хибрид в историята . Не го направихме както го мислихме . Това е един вид ново начало за Аларик и най-накрая ще можем да развиваме героите -не само този – защото Мат Дейвис е много важен за нас , Аларик също . Искаме да се опитаме да му дадем каквото заслужава , което е гледна тояка на героя и прекрасно приключение .

лед като кръвта на Каус може да излекува вампир от ухапване от върколак се чудя какво може да стори на върколак . Ще разберем ли в 3-ти сезон ? Има ли още около кръвта на Клаус ?Трябва да има . сигурен съм .
-Правилата за хибрида си идват с това да бъдеш хибрид , току що гокоснахме повърхността.

Откъде дойде идеята за хибрид ?
-Преди да напишем дори страница от 2-ри сезон .

(EW се смеят учудени)
– Да . Винаги има план .

Сигурен съм че ще видим Тайлър в следващия сезон .
-Определено . Серията от семейни сцени се завръща . Надяваме се че ще можем да вникнем в приятелството на Тайлър и романтичните му интереси относно Каролайн , а също и нейните виждания – и може би конфликт между шерифа и кмета и как ще защитават децата си и може би ще ги държат далеч един от друг.

Последен въпрос : Можеш ли да ни кажеш накъде са се отправили Стефан и Клаус ?
– Към страхотното (смее се ) Само това мога да кажа . Не може да сме по-развълнувани – Пол и Джоузеф също – да разкажем историята . Вълнуващо е и за нас сценаристите . За актьорите също . Вълнуваме се за приключението на Стефан и как Клаус ще преобърне всичко .

Source

Превод: Cvety and Krisi
*Уважавайте труда на преводачите! Ако искате да използвате част или цяла публикация публикувана в блога, ни посочвайте като източник!


Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s