Интервю с Джоузеф Морган за Zap2It

В почти безпрецедентен ход, Джоузеф Морган се превърна във фаворит на феновете на Дневниците на вампира, още преди да се появи на екрана.

Спекулациите относно това, кой трябва да получи ролята на най-очаквания злодей бяха напрегнати, което можеше да се очаква, предвид тенденцията на сценаристите на Дневниците да създават лоши и динамични момчета.

Когато Джоузеф Морган бе обявен и по-специално, когато той се присъедини към туитър, вълнението за героя му се увеличи още повече. Взаимодействието му с феновете е възхитително за наблюдение, как той ни дразнеше (в стил Клаус) за предстоящия хаос, който героя му ще донесе в Мистик Фолс.

В епизода тази вечер „The Last Day“ ще видим начина по който Клаус успява да постави нашите герои в толкова объркана ситуация, че да създадат собственото си самоунищожение, отново, без дори да си мръдне пръста. В паниката си, поради приближаването на ритуала, хората стават небрежни и ужасени от последвалия резултат.

Вчера Карина МакКензи е имала възможността да гледа предстоящия епизод с Морган и днес е говорила с него за процеса на развитие на героя му, неговите закачки в туитър и за „Positive Women“, кауза, близка до сърцето му. Също като героя му, той е доста чаровен. За разлика от героя му, ние сме сигурни, че той не е социопат.

Ето го и интервюто:

Забавляваш ли се в Туитър в момента?

– Очевидно , страшно много се забавлявам . Преди да имам акаунт в Twitter се чудих за какво пишат хората там . Не исках да бъде един от тези хора които които пишат във Facebook статуса си разни глупости ! Мислих си „Защо хората биха написали това ? но да бъдеш част от шоу като Дневниците на вампира наистина те кара да се замислиш да си направиш акаунт в Twitter. Открих че започнах да говоря за Клаус още преди да се появи на екрана , просто туитвах разни неща . Много от тях бяха цитати на Клаус , неща които харесвам или поеми , но всички тези неща ми помогнаха да развия героя си и благодаря на всичките фенове които ме последваха още преди да се появя в шоуто .

Всички те могат  да се обърнат срещу теб, ако убиеш един от техните любимци.

– Подготвен съм за това! Помислих си, че да направя така, че да ме харесват е възможно в туитър. Също така си помислих и – чудех се ако убия един от главните герои, ако това се случи, ще стана ли не харесван? Когато пристигам на снимачната площадка, хората ме гледат сякаш „Е, това е човекът, който ще убие някого тук.“ Реших, че мога да подходя по два начина – да бъда много мил със всички и да се надявам на най-доброто, или да се преструвам, че имам избор кой да убия. Мислех, че ще бъде забавно. Избрах първия, разбира се.

Когато те видяхме за първи път на екрана, беше в ретроспекция и тази седмица, ние най-накрая ще видим Клаус в наши дни. Имаш ли предпочитание към сцените в Мистик Фолс или към сцените от 1400 година?

– Предпочитам нещата в днешно време. Това не е критика към режисьора – и едно от най-добрите неща в Дневниците за мен е работата с Даниел Гилийс, така че, със сигурност, не е критика за това, но аз се чувствах сякаш правя неща от периода на развитието на този герой. Това е история, това са всички неща, които трябва да знаем, за да стигнем до мястото, къде аз пристигам в Мистик Фолс. Това е и защото съм по дълго в съвременния свят, мога повече да стигна до игра с героите и динамиката, която се случва, и да причинявам много проблеми.

Ще се срещнат ли Каус и Илайджа в наши дни има ще има ли динамични промени ? Има ли някаква капчица обич останала между тях ?

– Мисля че както при всяко семейство има словна динамика между тях . Не мисля че всичко отново ще е черно и бяло , просто чиста любов и чиста омраза . Мисля че ще се срещнат в сегашни дни и когато се срещнат , този или другия сезон , мисля че Даниел и аз създадохме достатъчно динамика и ще се видят и двата типа емоции . Аз имам брат . Отношенията между братя са сложни . Никога не е едно нещо .

Чух, че си проучвал много за ролята.

– Има седем книги „Дневниците на вампира“. Прочетох първите четири, тези, които са написани от Л. Дж. Смит през 1990 година. Клаус се появява в първата книга, така че си помислих, че мога да прочета първите три, за да получа представа, а аз съм много бърз четец, след това прочетох и четвъртата. За да бъда честен с вас, информацията за Клаус, която се намира в четвъртата, мога да я придобия и от Уикипедия. Искам да кажа, обичам да чета книги, но мога да го намеря и онлайн.

Другото добро нещо, от това ще прочетох книгите, е че това ми позволи да си поиграя малко с феновете в Туитър. Изгледах целия втори сезон на шоуто и бях виждал случайни епизоди от първи сезон. Бях далеч, когато са го излъчвали, но сега производителите ми  дадоха първи сезон като подарък, което е много хубаво. Аз съм голям фен на жанра, така или иначе, хората ме питат колко филма с вампири съм изгледал, за да се подготвя за тази роля и отговорът е – не много, защото аз съм виждал всички! Не са останали много, за гледане.

Едно от нещата, които сценаристите твърдят, е че когато се е провеждал кастинга за ролята, те са търсили някого, който е способен да надмине Деймън. В епизода тази вечер, ние виждаме да взаимодействаш с Иън Сомърхолдър, в ролята на Деймън, за първи път. Как подходи в тази сцена?

– Иън Сомърхолдър прави нещо много специфично в шоуто и той е много добър в това, не мисля, че някой може да го имитира. Със сигурност не искам да го правя, не мисля, че това е начина. Мисля си, защото той е много изразителен с очите си и е много саркастичен, мисля си, че начинът да се върви срещу Иън Сомърхолдър в сцената, е да се играе със спокойствие. Исках да го конкурирам и да сплаша Деймън с това, колко спокоен е Клаус там, и да се вмъкна в личното му пространство. Вместо да се опитам да го надмина в собствената му игра, почувствах, че трябва поставя собствената си игра на масата и да го накарам да играе по моите правила.

Клаус и Илайджа са братя и двамата са живяли много дълго . От друга страна Клаус е и върколак . Какви мислиш че са основните разлики между тях ?

– Винаги съм смятал че още през 1400 г. Илайджа е бил човекът който винаги е имъквал Клаус от беди . Бил е като кръстник , гласът на разума . Клаус винаги е бил малко по-лекомислен , разглезено дете . Има по-игрива страна . Не мове да бъдеш на тази възраст и да нямаш чувство за хумор. Исках тази игрива страна , исках това чувство сякаш не е безопастно да бъдеш в една стая с него . Мове да те целуна или убие във всеки един момент и всичко това означава едно и също за него . Той е социопат . Няма същото разбиране за морал относно доброто и лошото. Всичко е толкова неясно за него .

Напоследък си говорил за Positive Women , благотворителност която подкрепя жените и момичетата в Свазиленд. От толкова много благотворителни организации с какво те привлече тази ?

– Моя стара приятелка , Катрин Леулин е една от основателките на Positive Women , момиче което познавам от колежа когато учих сценично изкуство . Тя се свърза с мен . Когато научих повече по въпроса си помислих че това е нещо което наистина мове да променим бързо .Свазиленд не е голяма и има население около милион души . Погледнете Иън и Нина имат повече от половината на това последователи в Twitter. Можем да направим нещо за това . Колкото повече научавам за хората които са болни от ХИВ там и фактът че изнасилването не е престъпление само потиска жените там . Тази организация има за цел да ги окуражи . Имам чувството че тази кауза е всичко. Това е кауза за която си струва да се бориш.

Феновете на Дневниците имат история, за това колко отзивчиви са в подкрепата на добри каузи, мисля, че ще откриеш, че всички те са много отзивчиви.

– Моята рождена дата е 16-ти май, 1981 година. Ще създадем страница за дарения, така че, всеки който иска да покаже любовта си, ще може да го направи по достоен начин. Влизам в туитър и публикувам всичко относно това, и колко много благодаря на всички вас. Дори и в първия ден, в който се присъединих към туитър, коментарите които получих, бях си легнал, и трябваше да стана и да напиша благодарността си, защото не можах да повярвам, че феновете са толкова лоялни и се интересуват от всичко, което публикувам. Това е невероятно за мен.

Source

Превод: Cvety and Krisi

*Уважавайте труда на преводачите! Ако искате да използвате част или цяла публикация публикувана в сайта, ни посочвайте като източник!

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s