Клаус – Лошото , Доброто и Кървавото

Колективна въздишка от феновете на Дневниците на вампира . След като почти цял сезон го чакахме , най-накрая срещнахме истинския Клаус , както и в предишния му живот така и в наши дни .

Елена се съюзи с пробудилия се Илайджа за да открият как да убият Клаус без да жертват нея или Бони. И заради драмата , между Стефан и Деймън има напрежение заради любовта им към Елена .

Все по-близо сме до финала на сезона и предполагаме че ще има епична битка за да унищожат Клаус , но в епизода от тази седмица има повече информация отколкото екшън . Има някои изненади , но не беше от най-интересните епизоди .Нека прочетем повече за него .

Доброто

•Когато илайджа беше събуден от смърт , мисълта че Елена е Катрин го доведе до ретроспекция . За пръв път виждаме Клаус в собственото му тяло когато се запознава с Катрин или „Катерина“ както е известна тогава .Имаше глупави перуки и тежки акценти . В наши дни има примирие между Елена и Илайджа и очевидно Стефан и Деймън не са доволни . Откриват че Елена използва Илайджа за да убият Клаус и да предпазят Бони , знаейки че ако тя се опита може да умре.

• По-късно , Илайджа разкрива още за историята си на Елена с някои шокиращи детайли : Клаус и Илайджа са братя . Подходящата реакция я сподели Илайджа :“Малко съм назат с термините , но мисля че терминът който търсиш е ОМГ .“ Той и съобщава че е от семейство на Първородни откъдето произлизат всички вампири . Клаус хвърля и друга бомба : Проклятието на Слънцето и Луната е фалшиво . Истинското проклятие е върху Клаус и само Елена ,двойничката , може да го разруши . И така получаваме и най-шокиращото нещо в епизода : майката на Клаус е изневерила на съпруга си с върколак и е забременяла с Клаус , което означава че той е хибрид . Илайджа : ОМГ .

Проклятието на Клаус е това което вещиците направиха – да не може да покаже вълчата си същност и да не може да създаде своя раса от вампир/върколак . Илайджа разкрива че има само един начин да спрат Клаус : вещица която е може да канализира достатъчно сила по време на пълнолуние докато той е уязвим . Бони , твой ред е  .

•Джена се върна в града , объркана от факта че елена иска да стои далеч от Аларик . Стефан я предупреждава , но е твърде късно . Джена вече е пуснала Аларик/Клаус в къщата . Клаус подтиква и двамата като започва да говори за вампири и върколаци , което завършва с опрян нож във врата на Клаус докато не започва да заплашва Елена отново .След като Стефан показва вампирската си същност на Джена повреме на „престрелката“ Елена я намира в къщата на Салваторе , травмирана от наученото . Е , поне няма да има повече тайни в къщата на Гилбърт .

• Братски бой! Когато Стефан се заяде с Деймън за използването на Анди, Деймън признава, че тя само отвлича вниманието от неговото чувство че е   влюбен в Елена. Когато Стефан каза че има нейниото оважение, което Деймън никога няма да има, Деймън и Стефан се сбиха. За да бъда честен, мислех, че Стефан ще каже нещо по-запалително от „нейното оважение“, особено след като Деймън изглежда получат повече от тава от Елена всеки ден. Дори и така, Деймън ядосан казва на всички да вървят по дяволите, когато се съгласиха с плана на Илайджа.

• С Катрин под домашен арест при Аларих, Деймън и Анди я посещават и й дават върбинка, така че тя може да устои хипнозата на Клаус. Но тя е все още там, за да види как приятелите вещици на Клаус извършват заклинание, за да го върнат в собственото му тяло. Клаус оставя тялото Аларик и се появява в собственото му – много по-добре изглеждащ, отколкото е бил в ретроспекция. Всъщност той е толкова бърз, че това е малко трудно да се уплашите от един човек, който изглежда като токущо излязъл от страниците на GQ.

Лошия..

Лошото

• Проклятието на Слънцето и Луната е фалшиво! Лъжовно. Проклятието за което сме слушали, в продължение на месеци е фалшиво. Уф. Въпреки че реалното проклятие е по-страшно, аз съм все още доста раздразнен.

• О, човече.Ретроспекцията с Илайджа косата му е смешно зле.Това е като Jheri къдря отговаря на Kenny G. Може би е била секси за онзи период от време, но сега просто ме накара да се чувствам засрамен за него.

• Танца на Катрин също ме накара да се смея. Защо вампирите в това шоу обичат да се отпускат и забавляват, като правят нещо соло? Това е толкова неудобно.

Кървавата…

Кървавото

• Деймън е отчаян, момчета. Той не е с момичето, което обича, никой няма да слуша идеите му, а приятелката му е толкова досадна. Така че, когато Анди моли да остане, защото тя се грижи за него, той й дава последно ухапване от „любов“ и след това й казва да си ходи. Трудно е да повярвам, че е един от малкото пъти които виждаме пролята кръв в шоуто тази седмица, но всички останали са доста заети с заговори и схеми и ретроспекции и такива неща.

Какво мислите за този епизод? Аз оценявам, че те са успели да се обединят две основните грижи в този сезон- върколаците и Клаус с идентичността на Клаус.По-развълнувани ли сте за финала?Пращайте ми коментарите си на The Vampire Diaries в Buzz.

Превод : Krisi and Nasko

*Уважавайте труда на преводачите! Ако искате да използвате част или цяла публикация публикувана в сайта, ни посочвайте като източник!

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s