Интервю с Кандис Акола

Завръщането на шоуто миналата седмица беше невероятно. Каква беше реакцията ти, когато прочете сценария за първи път и разбра, че майката на Каролайн и Мат знаят всичко и може да се обърнат срещу теб?

– Помислих си, че това е голям обрат. Мисля, че беше необходимо Мат да разбере. Те не могат да го държат на тъмно завинаги, въпреки, че знам, че е наистина важно за шоуто винаги да има такива хора, които не знаят. Мисля, че Мат беше заобиколен от толкова много след смъртта на сестра му Вики, и тя беше вампир, най-добрия му приятел е върколак и гаджето му се превърна във вампир. (Смее се) Мисля, че това, което се случи беше един много важен момент. И мисля, е историята на Каролайн имаше нужда от един такъв обрат, тъй като за известно време, докато всичко е контролируемо, и всичко – не съм сигурна, че това непременно се връща към нормалното – но това е по-контролируемият начин да се справят с нещата. Тя е замесена с жертвоприношението и идването на Клаус, но не непременно като участник, както и останалите герои. Тайлър беше основен приоритет за нея за известно време и след като той напусна града, освободи нейния свят и тя стана нормална тинейджърка отново – което е много хубаво за нейната героиня. 

Е, как това ще засегне отношенията на Каролайн с майка й и Мат?

– Очевидно е, че това са неща, които ще разберем евентуално преди финала на сезона. Това наистина зависи от плана, който имат. Зависи от плана на шериф Форбс срещу вампирите и дали Мат ще заеме страната на шериф Форбс, или ще има собствено мнение за свръхестествените му приятели. Но мисля, че едно от най-важните неща, е фактът, че са били лъгани, което е толкова травматизиращо и за Джена. Тя ги е лъгала. Всичко се свежда обратно до – да, има всички тези луди идеи за върколаци и вампири, но в края на деня, има едно много човешко чувство, че си лъгал някого, за когото я е грижа и на кого се доверяваш толкова много. Така че мисля, че каквито и действия да предпиемат, ще бъдат естествени.

Последствия от лъжи. И Тайлър се връща скоро. Как ще реагира Каролайн на това?

– Зависи от това защо се връща. Това е най-важното нещо. Наистина зависи от това, какви са намеренията му.

И очевидно Клаус ще всява хаос в Мистик Фолс тази седмица. Знам, че Каролайн не е толкова замесена, колкото Деймън  и Стефан, но тя ще има някакви взаимодействия с него?

– Това е нещо, което зрителите просто ще трябва да видят и да разберат.

Има слух, че до края на финала ще има три смъртни случая. Имаш ли право да ни кажеш нещо за това?

– Точно когато си мислите, че сте ударили връхната точка в края на сезона, ще има друг вариант на историята, точно зад него. Така, че това, което е обещано от създателите на шоуто е, че в първия ден героите ще умрат. И във финала на втори сезон, нещо пропада.

Би ли ни казала дали ще има огромна промяна в събитията, както беше миналата година?

– По свой начин. Мисля, че в този момент, очевидно, зрителите са много по-свързани с героите и също така, научават много повече. Мисля, че лудият финал минала година бе този елемент на неизвестното. И тази година има толкова много история, вие знаете причините ‘защо’ и ‘как’ и когато стигнем до финала, вие имате цялата история на всички и всичко и за това, определено това ще направи финала по-впечатляващ, по различен начин.

И нека поговорим в по-дългосрочен план, тъй като ти не можеш да спойлираш много. Отказвам да повярвам, че Каролайн няма да е наоколо в трети сезон, така че, какво би искала да видиш от нея за в бъдеще?

– Ами никога не се знае! Но за Каролйн, това което бих искала в моя измислен свят – Харесвам пътя, по който авторите я водеха през целия сезон, и нямам в предвид само възможността да играя вампир и героинята да се превърне във вампир, но и това, че тя се разрастваше и наистина намери вътрешна сила. Така че, аз просто се надявам, че героинята все още ще бъде в състояние да рухва, но и да е готова и да се изправи. И това е нещото, което да продължава, ако оцелее в следващия сезон.

Би ли искала да я видиш с Мат или Тайлър или ще избереш отбор Каролайн?

– Не знам! Обичам отношението, което изгражда със себе си. Има още толкова много неща, които да научим за героите и защо някой би бил по-правилният избор от другите. А има и потенциал на героите, с които не сме се срещали все още, така че, мисля, че в момента се случват прекалено много неща, това просто закрива реалната възможност да се кой ще бъде по-подходящ за някого.

Това има смисъл. А кое беше най-голямото предизвикателство за теб през този сезон?

– Мисля, че най-голямото и най-приятното предизвикателство до сега – просто възможностите, които имаха героите, това ми позволи да приема отговорността. Каролайн имаше много емоционално пътешествие , като с влакче в увеселителен парк, през този сезон и всичките й емоции, желания и нужди са повишени, и това наистина ме тласкаше да стигна до по-високо място, лично мен – цитат по цитат. Винаги се учвствам толкова глупаво, като казвам тези думи. (Смее се) Но все пак, това е. В тази работа, просто наистина се тласкам на места, към не съм се тласкала никога преди. Това е моят първи сериал. В първият сезон – чувствам, че научих много градивност, но също така открих моето отношение и намерих основата си. И тази година наистина беше просто да се тласкам и фокусирам творчески, за  да видя какво ще последва.

Имаш ли любима сцена от втория сезон?

– Винаги обичам да се издокарвам. Винаги, когато трябва да се обличаме, е наистина забавно да виждам костюмите на другите. Така че, в това отношение, беше много забавно в епизода с танците. И любимите ми сцени са – мисля, че само защото бяха най-трудни – когато Каролайн се превърна и  когато Тайлър се превърна за първи път. Намирайки се в стая с него, беше много, много специално. И когато Каролайн скача на сцената и пее “Eternal Flame”. Това беше наистина забавен кръстопът, преплитайки две части от моя живот заедно, което е наистина специално за мен. Беше много специално и за родителите ми, които винаги са ме подкрепяли във всичко и в музикалната ми кариера, така че, беше много хубаво да могат да видят това, събрано в едно. И да имам възможността да скоча на сцената, по време на работа, беше наистина забавно.

Смяташ ли, че е възможно да те видим да пееш отново в някакъв момент?

– Определено не като Каролайн. Беше забавен момент, но не смятам, че сценаристите имат намерение да правят шоуто музикално. 

Знаем, че песен на Кат Греъм беше използвана за саундтрак на шоуто. Смяташ ли, че нещо подобно може да се случи с теб?

– Не знам, може би. Всъщност аз пиша песни отново, само за себе си. Наистина, само за да си пея под душа. Но никога не казвай никога. Така че, не знам. Това е една напълно различна страна на бизнеса и отнема много, за да бъде постигнато. 

Ще видим ли още прекрасни мигове свързвани с  Стефан / Каролайн докато сезона е към своя край?
-Може да има малки моменти тук и там, но техният свят се раздели. Не е непременно негативно, но по начин, който всъщност е положителен, защото Каролайн е принудена да се грижи за себе си в ситуации те от тук нататък. Така че ще видите откъси, но те ​са  много отделни в начинията си.
Наистина ми хареса, когато Беше наистина малък момент Стефан се прибра говори Каролайн за Мат и той беше като „Трябва да разбера това.“Харесва ми, че имат някъква  връзка м/у тях.
-Да, това е наистина специално. Това е много хубаво. Винаги е забавно. Харесва ми това, също.
И кой мислите, че е най-шокиращия момент на сезона? Или може би не сме го виждали още?
-Не мисля, че е виждан, но все още е най-шокиращо за мен досега беше когато леля Джена сама се намушка. Спомням си, четеше на сценария и беше (издихна): „Каквооо??“
Знам че имаш фондация до която стоиш плътно . Ще работиш с Show Me Your Mumu за да се бориш срещу Лаймската болест . Може ли да ни кажеш нещо повече за това и как се въвлече във фондацията .
– Бях се присъединила към фондацията Turn The Corner . Тя е насочена да информира хората за Лаймската болест , но най важното е че информира как да се диагностицира по-бързо и по какъв начин се развива болестта . Причинителите са кърлежи , ако те ухапе . Ходих до Ел Ей и моята приятелка Тери  отиде в колеж и след няколко месеца като си писахме тя каза нещо от рода на „Болна съм . Трябва да си отида вкъщи“ . И аз и казах “ Това е странно “ . Но цяла година беше болна и после и още една и още една и накрая диагнозата и беше определена – Лаймска болест .  И аз не знаех какво точно означава това . Така че една нощ седнах пред компютъра и започнах да търся навсякъде 
и успях да науча много за болестта , но и нямаше много отговори относно това . Никога няма да се присъединя към нещо което не ми е интересно , а това ми беше интересно , исках да знам как да помогна на хората и да съм по-информирана защото има някой за когото ме е грижа с тази болест . А там отвън има толкова много хора страдащи от тази болест и трябва да се разговаря за това . Така че бавно започнах да партнирам на фондацията Turn The Corner . Рожденният ми ден е през Май а този месец също е и за отговори за Лаймската болест . С моя приятел който има модна линия за тази фондация и всички печалби ще отидат за лекуването на тази болест и на приятелката ми Тери . Прякорът и в нашето семейство е „птичка“ . Затова ще е Bird Mumu . Така че много се вълнувам и ще се занимавам със сайта на фондацията  през първите седмици от Май . 
Нямам търпение да видя как изглежда .
– Забавно е ! Тери винаги е харесвала модата и ще взема хора със себе си които да ми помогнат .Това е фондация която много обичам и я държа близо да сърцети си . 
Феновете на Дневниците на вампира са доста активни и се надявам да подпомогнат фондацията ти и да съберете много пари за каузата . Само едно последно нещо – ако можеш да обобщиш последните няколко епизода на сезона с няколко изречения какво ще кажеш ?
– Това което обичам в предстоящите епизоди че стратегически водят до финала и на въпросите ще има отговори .


Source    

Превод: Cvety, Nasko and Krisi

*Уважавайте труда на преводачите! Ако искате да използвате част или цяла публикация публикувана в сайта, ни посочвайте като източник!

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s