Кандис Акола: „Никога не знаеш кой ще се превърне в лош!“

Телевизията е прекрасна творческа среда не само за шпионски драми.Ето затова трансформацията на Каролайн Форбс -едно от най вълнуващите събития в Мистик Фолс – е още един пример защо Дневниците на вампира е един от най-гледаните сериали.

Съдбата за Каролайн във втория сезон не е много добра  . Тъкмо когато разбра че е безсмъртна и има неутолима жажда за кръв , света на Каролайн бе разтърсен (без нейното знание) от предателството на майка и и гаджето и .

Реших да разговарям с актрисата Кандис Акола (чиято еволюция е също толкова впечатляваща колкото и на Каролайн) за променящото се развитие на играта , какво крие бъдещето за МистикФолс и има ли нещо повече от приятелска връзка между Стефан и Каролайн .

Последният път, когато говорихме, Каролайн току-що беше превърната от Катрин, как се наслади на нейното пътуване?

– Имам чувството, че това бе паралелно на моето собствено развитие, в смисъл, тази роля отвори един нов свят на възможности и беше доста голямо предизвикателство.  Фактът, че получих сценарии, в който сритвам върколак в топките,  след което го запращам в едно дърво и се справям с две въоръжени ченгета, беше толкова готино! [Смее се] Особено, когато трябваше да правя това с токчета. Каролайн се превръщаше в силна героиня през тази година, но все още тя е уязвима и прави грешки. Но винаги се съвзема. Обожавам жената, в която се превърна през този сезон.


Миналата седмица майката на Каролайн и Мат обединиха усилията си, за да я заблудят – какво си мислеше, докато четеше този момент от сценария?

– Бях много развълнувана. За доброто на телевизията, не може всичко да става както трябва. Колко скучно би било това? Не мисля, че нещата са перфектни, но Каролайн е в състояние да контролира положението си – когато нещо подклажда огъня, тя знае как да го овладее. Дори, когато Мат беше намушкан, тя беше в състояние да се контролира. Тя не е нападала никого от доста време.

Както знаем в Мистик Фолс е навик нещата да се усложняват в най-неподходящия момент , така че не мога да си представя че тя ще бъде безкрайно доволна когато разбере .

– Разбира се че ще е ! (смее се) Мисля че беше важно Мат да научи . Същото и при шериф Форбс . Мисля че е страхотна възможност да разбере какво е важно за нея  – да се бие на страната на дъщеря сиили да се бие срещу това което е мразела цял живот . Мисля че реакцията на Каролайн зависи точно от това как тя ще разбере . Беше сякаш е намерила контрол над обкръжението си, така че има смисъл в това, че балансът може да се развали .

Джули Плек разглежда тези епизоди (оставащите до финала), като „Глава Клаус“. Какъв фактор е Каролайн в тях?

– Това, което знаем в момента за жертвата е, че Клаус се нуждае от вещица, върколак и вампир – така че, очевидно е удобен момент за Каролайн да бъде много, много важна за това. Но в същото време, тя не е толкова ангажирана с тази борба, защото тя е фокусирана върху Тайлър и Мат и живота им заедно. Мисля, че нейната роля в тази линия, зависи от това, дали Каролайн е вампира, от който се нуждае Клаус, или не.

Очевидно върколаците също трябва да се върнат – като знаем как завършиха нещата при тях, мислиш ли, че Каролайн е развълнувана да види Тайлър отново?

– Мисля, че това зависи от намеренията на Тайлър – защо се връща и Каролайн ли е причината за това? Кога ще се върне? Мисля, че най-важното за тези епизоди е, че зрителите ще получат урок по история. Ще получат толкова много отговори на въпроси и всички те изграждат тази жертва на финала, която в крайна сметка наближава. И когато се случи, ще сте подготвени за това – имате цялата тази информация, която е на заден план, цялата история на всички тези нови герои, които се задават. Това ще е безценно. Обърнете внимание. (смее се)


Откакто Каролайн е вампир, завиждала ли си някога на Иън, Нина и Пол за техните убииствени костюми от 1600 година?

– Да… докато трябваше да нося един от тези костюми за парада от изминалия сезон. Беше момента, в който разбрах, че всеки има тип тяло и моето е направено за корсети. (смее се)

Ами най-малко танците от 60-те тази седмица ви дава шанс да изглеждате ретро рок.

– Чувствах се като на бебе на Мерилин и Джаки.

Напълно. Но този розов костюм беше наистина лоша поличба за Джаки, а за Каролайн?

– Ще се случат важни събития с важни герои. Освен това, вие просто ще трябва да гледате и да го видите. Наистина не искам да развалям всичко за вас.

Всички знаят че в следващите няколко епизода ще умрат някои от героите -очевидно това е тъжно но вълноваш ли се че трябва да поемеш големи рискове ?

– О , определено . „Декстър“ е един от любимите ми сериали в който на преден план са рисковете които поемат главните герои . Обичам в едно шоу да присъства това .Плюс това не е като да не подозираме че нещо може да се случи още в началото – но е добре да знеш че може да те убият – за да е добра историята (смее се )

В първия сезон когато Лекси умря в Стефан имаше празнина която ти запълваш в този сезон и феновете харесват това . Така ли е ?

– Да ! И аз обичам тези моменти . Мисля че и двамата се нуждаят един от друг . Точно сега няма възможност да седнат и да си поприказват за живота (смее се ) Сега е малкопо-напрегнато . И докато съм напълно сигурна че Стефан ще оцелее в този сезон , ако Каролайн премине през това жертвопринушение , се надявам да имат повече моменти заедно в бъдеще и да заздравят приятелството си .

При положение че не би било пречка с приятелството ти с Елена , заинтригувана ли си от идеята за Стефан и Каролайн като двойка ?

– О , боже ! Не знам . Мисля че това ще бъде …хммм. Мисля че има безкрайни възможност за геройте да бъдат заедно или не .На този етап има толкова много любовнитриъгълници, като един голям проблем с геометрията. (смее се) Ще зависи от това как героите се развиват. Не мисля, че аудиторията е намерила пълната перспектива за Каролайн, защото тя е само на 16 години – никога не знаеш как ще се развие Каролайн, никога не знаеш кой ще я развали.

Source

Превод: Cvety and Krisi

*Уважавайте труда на преводачите! Ако искате да използвате част или цяла публикация публикувана в сайта, ни посочвайте като източник!

Вашият коментар